Известие

Collapse
No announcement yet.

СКОРОСТИ НА 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от McNicko Покажи съобщение
    Имат ли самоблокиращ диференциал 33-ките и ако да, кои модели по-точно?
    За съжаление на никой модел на Алфа с боксер не е слаган фабрично самоблокиращ диференциал.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Мерси за инфото, че се рових из нета и не открих нищо, а ми беше интересно да разбера.

Comment

Помагайте колеги,това ми е втората 33-ка но за сефте ми се налага да вадя полуоски.
        На фиата знам че излизат много лесно от кутията но тук замазах и главите на болтовете и гнездата на еврейската звезда

Comment

Първо пробваш с водопроводен ключ да хванеш главите на болтовете за да ги развиеш, ако не стане, ги режеш (самите глави) плътно до шайбата с флекса. Щом е на земята е лесно.

Comment

не знам на мойта са със шестограмни отвори болтовете,но това няма значение.Най добре сложи 2 болта на главината и пъхни щанга м/у тях и я подпри на земята за контра.След това ако си с еврейска звезда набиваш лимбус шестограм с този размер,ако си шестограм набиваш малко по голяма звезда или 12-ка звезда.Ако нямаш комплект лимбоси пробвай с качествени чирак клещи,ако не - флекса .
            вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

Благодаря на Боби и на sciiv!
              Понеже не ставам за водопроводчик,довечера ще пробвам с флекса

Comment

Здравейте от няколко дни съм собственик на една 33ка 1,3 94г. Естествено и моите скорости правят малко магарии не е нещо фрапантно, но като включвам първа, втова или задна за да включа трябва да натисна лоста докато опре в седалката, че и още малко. Махнах маншона на скоростния лост и гледам като натисна лоста мърда цялата греда. Тампоните са там и са здрави. На тази схема има един детайл No 12 който при мен го няма. За какво служи, и от къде да го купя? Благодаря предварително.
                http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=3
                Last edited by koi4a; d.m.y г., 06:47.
                Alfa romeo 156SW 1,9JTD facelift

Comment

това беше една гъба мисля. може и без нея. виж за луфтове по механизма и щангите.
                  точка

Comment

Да се похваля проблема ми се реши със смяна на "щифта" опоменат по нагоре в темата. Естествено пак се налага по-бавно да се превключват скоростите за да няма хър-мър, но поне не се боря със скоростния лост и вече не ме боли ръката след 30 минути градско каране.

Comment

Първоначално публикувано от koi4a Покажи съобщение
                      Да се похваля проблема ми се реши със смяна на "щифта" опоменат по нагоре в темата. Естествено пак се налага по-бавно да се превключват скоростите за да няма хър-мър, но поне не се боря със скоростния лост и вече не ме боли ръката след 30 минути градско каране.
                      Еее сега поне имаш скорости все пак. А иначе може да смениш и маслото (цялото) и да и сложиш Tutella Epyx. Аз съм много доволен от него.

Comment

За сега ще карам така, че това дето е вътре съм го сипал преди две седмици. Иначе скоростите са супер даже се превключват без двоен съединител и междинна газ, само трябва по бавно да се превключва лоста.

Comment

Working...
                        X